, Ordu KurtluFındık!: Ordu'lu muhteşem lezzetler: Sarelle ve Tadelle!
Protected by Copyscape Web Plagiarism Tool

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Ordu'lu muhteşem lezzetler: Sarelle ve Tadelle!

Ordu'da eskiden beri adetten olan birşey vardır, Ordu'ya giden mutlaka Sagra'dan Sarelle getirir. Alışveriş sırasında da sıkı sıkı tembihlenir ürünü veren satış danışmanına aman tazesi olsun diye... Çünkü bir aralar arada bayatlamış olurdu, bizim başımıza gelmişliği var. Bir de çeşme alışkanlığı vardı, sarellesi, fındık ezmesi çikolata çeşmesinden doldurulur verilir. (Bu çeşmeyi nasıl temizlediklerini hep çok merak etmişimdir!) Biliyorsunuz Sarelle, Nutella, Chokella gibi ürünler aslında çikolata ve fındık karışımıdır ve buna ezme denir ama ben hep o ezmenin adını Sarelle olarak bilirdim. Markete gidip ilk defa Nutella ve Chokella'yı gördüğümde "aaa bunlar da Sarelle üretmiş" dediğimi çok iyi hatırlıyorum.
Pek çok Ordu'lunun bildiği üzere Sagra kapandı, bir ara Tadelle bulunmaz olmuştu marketlerde. Sagra fabrikasını asıl faaliyet sektörü ilaç olan Toksöz grup aldı ve Sanset gıda bünyesinde önümüze yepyeni bir markalar zinciri sundu. Sarelle, Tadelle, Gol ve Gofy markaları, yepyeni ambalaj tasarımları, eğlenceli ve birbirinden ilginç reklam filmleriyle karşımızda, hem de artık daha hijyenik olduğuna kanaat getirebileceğimiz bir işletmenin elinde. Her ne kadar yeniden raflarda yerini almaya başladığında ne kadar pahalı desek de, anlaşılan o ki Sanset gıda Ordu fındığıyla hazırlanan bu değerli ürünü gerçek değeriyle pazarlamak istiyor. Zaten bir kere satın aldıktan sonra lezzetinin eskisine göre ne kadar daha iyi olduğunu hemen anlayacaksınız, hem Sarelle hem de Tadelle artık olması gerektiği kalitede ve olması gerektiği şekilde pazarlanıyor. Umarım tüketicinin gözünde de hak ettiği yere kısa zamanda ulaşır. Sizler de Ordu'ya uğrarsanız sevdiklerinize Sarelle ve minik paketlerde Tadelle götürmeyi ihmal etmeyin.
Unutmayın Sarelle ve Tadelle'de fındığın en kalitelisi, çikolatanın gerçeği, vanilyanın en doğalı var ama GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma), trans yağ, koruyucu madde ve renklendirici yok!!!
Şimdi Sarelle nasıl yenir diye sorsam ekmeğin üzerine sürülür, yenir diyeceksiniz biliyorum. İşte size Sarelle'yi kullanarak hazırlayabileceğiniz birkaç farklı lezzet. Sarelle'li pasta, Sarelle'li alaca kek, Sarelle'li krep, Sarelle'li kerebiç kurabiyesi ve Sarelle'li muhallebi... İşte alaca kekin tarifi, bu tarif ve diğerleri Sarelle'nin web sitesinde, tıklayın...
_______________________________________________________________

Sarelle'li Alaca Kek
Malzemeler:
200 gram Sarelle fındık ezmesi
200 gram Sarelle kakaolu fındık ezmesi
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş fındık

Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtaları mikser yardımıyla en az 4-5 dakika çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından çekilmiş fındığı, birlikte elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Kek hamurunu iki eşit parçaya bölüp, yarısını sarelle kakaolu fındık ezmesi ile, diğer yarısını da sarelle fındık ezmesi ile karıştırın.
Kek kalıbını margarin ile yağlayıp unladıktan sonra, karışımı dönüşümlü olarak kalıba doldurun ve 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Hit Counter